Vierdaagse Nijmegen, ik ga ervoor! Jij ook?

Het leuke is dat mijn vader, zusje en vriend ook groen licht hebben gekregen, dus we gaan met z’n vieren voor het eerst de Vierdaagse lopen!

Fietsen in Berlijn; gaan en staan waar je wilt

Fietsen is intiemer. En hoe vaak je ook in Berlijn bent geweest, op het moment dat je er op de fiets stapt, wordt het een andere stad. Jóuw stad.

Het wassende water van de Iguazú watervallen

De mooiste watervallen die ik ooit zag, zijn die van Iguazú, pal op de grens van Argentinië en Brazilië. Per seconde stort er 1,7 miljoen liter water neer.

Wandelen in wonderschoon Albanië

Vijf jaar na een trekking door de Albanese Alpen, keer ik terug voor een studiereis. Nieuwsgierig, want Albanië is een land dat snel verandert.

Magisch licht, steden en Sirocco in Toscane

Het is 05.00 uur. De vogels fluiten bedeesd. Vanaf mijn balkon van het agriturismo zie ik het langzaam dag worden.

Rondreis door Nieuw-Zeeland, in de voetsporen van de Hobbits

Minutenlang staan we sprakeloos, en ja ook wel een beetje buiten adem, naar de verschillende kleuren rood en bruin te kijken.

Fietsen langs de Dalmatische kust

Ik ben het dorp nog niet uit, of ik fiets al langs de wijngaarden. Achter kalkstenen muurtjes wachten de druiventrossen op de naderende pluk.

De kletsnatte krakers van San Francisco

In de verte gloort het gevangeniseiland Alcatraz, maar ik heb slechts oog voor het speelse soepzooitje zeeleeuwen op de vlonders.

Op zoek naar alligators in de Everglades

Splash, splash, splash. Soppend in mijn wandelschoenen, met het water tot mijn knieën, stap ik met hoge passen tussen de bomen door.

Het sprookje van de zeemeermin die voor altijd in Kroatië wilde blijven

In het heuvellandschap liggen talloze verharde en onverharde fietspaden verborgen, die langs de helderblauwe kuststrook voeren.

Zuid-Transsylvanië, de geheime tuin van Roemenië

Het is een ander tempo, hier. Je moet hier vooral geen haast hebben en eigenlijk kun je je het beste te voet verplaatsen.

Skippy in the surf

Een zwemmende kangoeroe is een beetje als een dolfijn op een trampoline. En toch lees ik het echt in mijn reisprogramma; op Pebbly Beach!

Slapen in een verdedigingstoren

Van alle plekken waar ik in Georgië heb gegeten, spant de keuken van de vrouw des huizes absoluut de kroon. Het is allemaal even lekker!

Omhoog naar de Kaukasus

Door het mooiste loofbos dat ik ooit gezien heb, beginnen we te stijgen over de onverharde weg. Het lijkt wel of wouden nauwelijks zijn aangeroerd door de mens.

Op zoek naar Rudolf in Fins Lapland

Wandelen door dit landschap is als wandelen door een levende kerstkaart. Na drie dagen zwoegen zie ik dan eindelijk een rendier. Rudolf?

Wandelen en fietsen in de beeldschone Minho

De wijngaarden en moestuinen vormen een schitterend patchwork en de zandstrandjes langs de Minho nodigen mij uit voor een frisse duik.