Fietsen langs de Dalmatische kust

Ik ben het dorp nog niet uit, of ik fiets al langs de wijngaarden. Achter kalkstenen muurtjes wachten de druiventrossen op de naderende pluk.

De kletsnatte krakers van San Francisco

In de verte gloort het gevangeniseiland Alcatraz, maar ik heb slechts oog voor het speelse soepzooitje zeeleeuwen op de vlonders.

Op zoek naar alligators in de Everglades

Splash, splash, splash. Soppend in mijn wandelschoenen, met het water tot mijn knieën, stap ik met hoge passen tussen de bomen door.

Het sprookje van de zeemeermin die voor altijd in Kroatië wilde blijven

In het heuvellandschap liggen talloze verharde en onverharde fietspaden verborgen, die langs de helderblauwe kuststrook voeren.

Zuid-Transsylvanië, de geheime tuin van Roemenië

Het is een ander tempo, hier. Je moet hier vooral geen haast hebben en eigenlijk kun je je het beste te voet verplaatsen.

Skippy in the surf

Een zwemmende kangoeroe is een beetje als een dolfijn op een trampoline. En toch lees ik het echt in mijn reisprogramma; op Pebbly Beach!

Slapen in een verdedigingstoren

Van alle plekken waar ik in Georgië heb gegeten, spant de keuken van de vrouw des huizes absoluut de kroon. Het is allemaal even lekker!

Omhoog naar de Kaukasus

Door het mooiste loofbos dat ik ooit gezien heb, beginnen we te stijgen over de onverharde weg. Het lijkt wel of wouden nauwelijks zijn aangeroerd door de mens.

Op zoek naar Rudolf in Fins Lapland

Wandelen door dit landschap is als wandelen door een levende kerstkaart. Na drie dagen zwoegen zie ik dan eindelijk een rendier. Rudolf?

Wandelen en fietsen in de beeldschone Minho

De wijngaarden en moestuinen vormen een schitterend patchwork en de zandstrandjes langs de Minho nodigen mij uit voor een frisse duik.

Fossielen zoeken aan de Jurakust

We zijn op het strand van Lyme Regis, aan de kust van Dorset. Dit is een van de beste stranden langs de zuidkust van Engeland om fossielen te zoeken.

Onderweg in een witte stille wereld

Het berglandschap is gehuld in een witte deken, de lucht is strakblauw en duizenden diamantje fonkelen op de sneeuw in de zon.

Gezinsvakantie Oostenrijk – kidshotel met een sterretje

'Benjamin wilde hiernaartoe. Omdat je hier zo goed kan skiën. Hij heeft elke ochtend les, daarna gaat hij lunchen in de Sterretjesclub.’

Dark Sky Terschelling – wandelen in het donker

Wauw, die grote baan sterren is de Melkweg. Die heb ik, behalve die ene keer kamperend in Namibië, nog nooit zo goed kunnen zien.

Balanceren tussen Frankrijk en België langs “de Schreve”

Mijn liefde voor de Schreve heeft ook met lekker eten en drinken te maken. In de herbergen raak ik gemakkelijk aan de praat met andere stamgasten.

Snorkelen met orka’s

De boot is muisstil als majestueuze rugvinnen opdoemen en de ene na de andere orka zijn kop uit het water steekt. Natuurpracht in zwart-wit.