De mooiste 2.000 meter van de Dachstein Rundweg

Op het bord aan het begin van de kloof lees ik dat de Notgasse ongeveer 12.000 jaar geleden door het smeltwater van de gletsjers is uitgesleten.

Roadtrip door de Australische Outback: The Red Centre

Eindeloze vlaktes, kilometers lange wegen en vooral veel rood zand. Niemandsland. De iconische Outback. Oftewel, het echte Australië!

Heerlijk fietsen op Kefalonia

Bochtje door, heuvel af, even een mountainbikepad op. Wanneer ik stop om van het uitzicht te genieten, hoor ik alleen de krekels.

Een roadtrip door zinderend Californië

In de High Desert van Californië vlakbij Yosemite NP rijd ik mijn eigen western binnen. Een slingerende weg brengt me bij 'ghost town' Bodie.

Een bijzondere rondreis door Madagascar

We rijden door een vallei vol vlinders. Ze fladderen door elkaar van bloem naar bloem. Duizenden zijn het er en in zoveel kleuren! Betoverend!

Spectaculair Tsjechië; de rotssteden van Broumovsko en het Boheemse paradijs

Ik ben verrukt. Het is de eerste keer dat ik deze door de natuur gevormde beeldhouwwerken zie in de Bohemen.

Oost west, China op zijn best

De nachttrein is een belevenis en absoluut dé manier om tijdens je rondreis door China de immense afstanden te overbruggen.

De vrolijke vlooienbalen van Peru

In Machu Picchu scharrelt een bonte kudde lama’s rond. En je kunt er gewoon naast ploffen om ze eens goed van dichtbij te bekijken.

Tanzania, het groene paradijs

Relaxed sjokt hij langs onze auto en steekt pal voor ons het pad over. We houden onze adem in, een zwarte neushoorn, zo dichtbij!

Vierdaagse Nijmegen, ik ga ervoor! Jij ook?

Het leuke is dat mijn vader, zusje en vriend ook groen licht hebben gekregen, dus we gaan met z’n vieren voor het eerst de Vierdaagse lopen!

Fietsen in Berlijn; gaan en staan waar je wilt

Fietsen is intiemer. En hoe vaak je ook in Berlijn bent geweest, op het moment dat je er op de fiets stapt, wordt het een andere stad. Jóuw stad.

Het wassende water van de Iguazú watervallen

De mooiste watervallen die ik ooit zag, zijn die van Iguazú, pal op de grens van Argentinië en Brazilië. Per seconde stort er 1,7 miljoen liter water neer.

Rondreis door bekend en onbekend Zimbabwe

De Zimbabwanen zijn vriendelijk en blij met toeristen. Iedereen spreekt Engels, dat maakt het heel makkelijk om een praatje te maken.

Bali Kembali: de hoogtepunten van een magisch eiland

De vriendelijke gezichten, de oneindig groene rijstvelden en de ruige, blauwe golven maken het een lastige opgave om hier je draai niet te vinden.

Wandelen in wonderschoon Albanië

Vijf jaar na een trekking door de Albanese Alpen, keer ik terug voor een studiereis. Nieuwsgierig, want Albanië is een land dat snel verandert.