Gorafe

De woeste wildernis van Gorafe

Direct na ons bezoek aan het Alhambra verlaten we Granada. Na de drukte van de stad verlangen we weer naar de rust van de natuur. En die vinden we. Aan het stuwmeer van Cortes y Graena vinden we een rustige overnachtingsplaats.

Gorafe

Woestijn

De volgende dag rijden we via Benalúa over de A325 en de GR5103 naar het dorp Gorafe. Het is een schitterende tocht door het spectaculaire landschap van de woestijn van Hoya de Guadix. Het is nog geen half uur rijden, maar wij doen er het grootste gedeelte van de dag over. We pauzeren aan een kabbelend beekje, maken een prachtige wandeling, schieten de mooiste foto’s en vergapen ons aan het ruige landschap. Het doet on-Europees aan, als je zou zeggen dat we in het zuidwesten van de VS zaten zou ik je meteen geloven. Waarom wist ik hier niet eerder van? Ontdekjeplekje 2.0.

Gorafe

 

Vale gier

Op een klif boven het dorp parkeren we onze camper. Dit is echt de aller-, aller-, allermooiste camperplek tot nu toe. Maar dan ook echt. Het uitzicht over het dorp en de ruige badlands is weergaloos en er is geen levende ziel in de wijde omtrek te bekennen. We trekken onze wandelschoenen aan en checken de accu van onze camera voor een wandelingetje bovenlangs de steile kloof. Je vindt hier verschillende dolmen, dat zijn bouwwerken waar in de steentijd de doden in werden begraven. Het schijnt dat Gorafe maar liefst 240 van deze zogenaamde grafheuvels heeft. Ze doen me denken aan onze Drentse hunebedden. We bekijken er een aantal, maar genieten vooral van het bijzondere landschap. Aan de ene kant van het wandelpad kijken we uit op gaarden vol amandelbomen en aan de andere kant tuur je de eindeloze diepte in. Hoog in de lucht cirkelt een vale gier. Wauw!

Gorafe

Live – Love – Camp

Wanneer de avond aanbreekt, stoken we een verantwoord kampvuurtje. Het is behoorlijk koud buiten, maar we warmen snel op door de kleine vlammen. Onze verkleumde handen vouwen we om een kop hete thee. De volle maan siert de zwarte sterrenhemel. Behalve het knisperen van ons vuurtje is het stiller dan stil. Op dit soort momenten moet ik mezelf echt even knijpen. Ik denk aan het logo dat we achter op onze camper geplakt hebben. Een reclamebureau ontwierp dat ter ere van mijn afscheid bij SNP Natuurreizen. Verlegjehorizon: Live – Love – Camp. En dat slaat wat mij betreft de spijker op zijn kop.

Gorafe

Instagram
Twitter
Facebook
LINKEDIN

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top