Over

Verlegjehorizon

“Verlegjehorizon.. Leuke naam voor je website lief, maar het is toch ‘je horizon verbreden’?” Marc kijkt me vragend aan. Hij heeft natuurlijk gelijk. Het spreekwoord luidt ‘zijn of haar horizon verbreden’ en wil zoveel zeggen als je verdiepen in nieuwe dingen. Maar dat dekt voor mij niet helemaal de lading, want ik wil me niet alleen verdiepen in nieuwe dingen, ik wil ook verder kijken dan mijn neus lang is. Ik verleg mijn horizon liever dan dat ik hem verbreed.

Horizon

De horizon. Hij is niet voor iedereen hetzelfde, maar je kan er altijd een stip op zetten. Waar wil je graag naar toe? Wat zijn je doelen en welke richting geef je je leven? Lange tijd heb ik daar niet over nagedacht en deed ik eigenlijk maar wat. Ik nam het leven zoals zich aandiende en was niet met een langetermijnplanning bezig. Waarom zou ik? Ik vond dat bij anderen altijd maar wat streberig en was al blij als ik plannen had gemaakt voor het komende weekend. Ik was eerlijk gezegd bang om te falen en legde daarom de lat niet al te hoog. Lekker veilig en overzichtelijk. Dat veranderde toen ik met mijn yogadocentenopleiding bij Ron van der Post begon. Door me te verdiepen in de yogafilosofie en uren op de mat door te brengen, merkte ik dat ik het prettig vond om met een doel bezig te zijn. Door ergens met aandacht en focus aan te werken en het dan nog tot een goed resultaat te brengen ook. Waarom had ik dat niet eerder gedaan?

Aandacht

Yoga heeft mijn leven, en hoe ik überhaupt naar het leven kijk, veranderd. Hoewel ik een groot voorstander ben van genieten van het nu, heb ik mijn mening herzien over het stellen van doelen. Doelen geven je leven namelijk zin en maken het daarmee een stuk mooier. Blijf niet hangen in bekend gedrag en oude gewoontes, durf ze los te laten. Waar droom je van? Wat wil je graag bereiken in dit leven? Wat zorgt voor jouw geluk? Het is juist super mindful om die stip op de horizon te zetten, zolang je jouw richting maar met hart en ziel kiest en er geduldig naar toe werkt. Laat je daarbij niet afleiden door hobbels, files of eventuele omleidingen, die komen hoe dan ook op je pad. Ze maken de euforie van het behalen van jouw doel alleen maar mooier. Ga er dus voor!

Verlegjehorizon

Een nieuw doel is gesteld. Ultieme vrijheid ervaren en loskomen uit vaste patronen. Marc en ik hebben daarom onze banen opgezegd en een camper gekocht. Op 1 oktober rijden wij samen met onze lieve flatcoat retriever Spetter het avontuur tegemoet richting Spanje, Portugal, Italië, Kroatië, Albanië, Griekenland en Turkije. Onze droom is om de Oude Zijderoute te volgen in het spoor van Marco Polo. Geen idee hoe ver we komen en dat maakt eigenlijk ook niet zoveel uit, want de reis is belangrijker dan de bestemming. Dat is mijn stip op de horizon.

 

Wil je weten of ik met mijn #verlegjehorizon verhalen iets voor jou kan betekenen? Bel me op 06 – 235 238 65, stuur een mailtje naar patricia@verlegjehorizon.nl of vul het contactformulier in. Tot snel!

 

Contact

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top