Sintra en Cascais

Sintra en Cascais

Onze volgende overnachtingsplaats is Cascais. Maar niet zonder eerst Sintra te bezoeken. Het was een speurtocht, maar via de Park4night app hebben we een parkeerplaats gevonden waar we met onze camper terecht zouden moeten kunnen. Vol goede moed rijden we van Mafra richting Sintra, een ritje van nog geen half uur. Ik heb slecht geslapen vannacht met een lichte hoofdpijn als gevolg. De frisse lucht zal me goed doen, dus ik kijk uit naar onze wandeling straks. Maar hoe dichter we bij onze bestemming komen, hoe dichter de wolken zich boven het kleurrijke Palacio da Pena samenpakken. Letterlijk en figuurlijk.

Wegafsluiting

Het is zaterdag eind van de ochtend en een drukte van belang in het stadje. Het puilt er uit van de wandelaars, fietsers en dagjesmensen. De parkeerplaatsen staan bommetjevol. We volgen keurig de route uit onze app, maar hoe verder we naar boven slingeren, hoe smaller de straatjes worden. Er valt met geen mogelijkheid te parkeren met ons 7,5 meter lange gevaarte. We besluiten nog een poging te wagen en rijden, tegen beter weten in, nog een ronde. Auto’s staan dit keer dubbel geparkeerd en we stuiten op een wegafsluiting. Met ingeklapte spiegels en samengeknepen billen weten we om te keren en een andere route te volgen. Marc moppert, Spetter piept onrustig en mijn hoofdpijn neemt de vorm aan van een lichte migraine. Als kers op de taart gaat het regenen. Je begrijpt het al, we hebben 1,5 uur vanuit onze camper een glimp van Sintra opgevangen en daar bleef het bij.

Wolkbreuk

In de verderop gelegen badplaats Cascais vinden we een mooie grote parkeerplaats net buiten het centrum. Naast een Nederlands echtpaar en een Spaanse vuurspuugster (we kregen een kleine demo) is er niemand. Wat een zalige rust. We wachten tot de regen wat minder hevig is en wandelen dan naar de nabijgelegen Boca de Inferno. Deze door het zeewater bijzonder uitgesleten rotskust trekt ook nu in november veel bezoekers. Het er ons iets te druk, dus we lopen over de boulevard door naar het centrum voor een welverdiend kopje koffie. Helaas verandert die regenbui van daarnet in een wolkbreuk. We glibberen over de gladde kasseitjes en vinden een beschutte plek op een terras. Echt genieten van de koffie en de heerlijke cheesecake is er zo niet bij, maar gelukkig hebben we morgen weer een dag.

Slenterproof

De volgende dag schijnt de zon in Cascais. Kijk, dat geeft de burger tenminste weer moed. We nemen een kijkje in de jachthaven, genieten van het mooie park rondom museum Condes de Castro Guimarães en verkennen het gezellige centrum. Het fijne is dat een groot deel daarvan een voetgangerszone is, dat slentert wel zo relaxed. Ik kan me voorstellen dat het in de zomer een heerlijke vakantiebestemming is. Je vindt er genoeg leuke restaurants, winkels en terrasjes en je bent bovendien in no-time met de trein in Lissabon. Aan het einde van de middag begint het te regenen, dus we besluiten onze spullen in te pakken en alvast een camperplaats in de Portugese hoofdstad op te zoeken.

Instagram
Twitter
Facebook
LINKEDIN

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top