We proudly present:

Image

Anne Wesseling

Reisjournaliste Anne Wesseling groeide op aan zee en wil altijd terug naar de kust. Ruige landschappen, kusten en eilanden zijn haar favoriete bestemmingen. Allermooiste plek? ‘Met de tent in een lavaveld.’ Googlet tussen het schrijven door stiekem op nieuwe modellen rugzakken en op instructiefilmpjes over hoe je een brandertje maakt van een conservenblik.

Voor Verleg je horizon neemt ze je mee naar haar mooiste bestemmingen én schrijft ze over de praktische kant van het kamperen. Want dat brandertje is één ding. Erop koken het volgende!

Image

Lex van den Bosch

Lex is fulltime fotograaf & reisjournalist voor outdoorbladen en reisorganisaties, geeft lezingen, maakt reisblogs en begeleidt fotoreizen voor SNP Natuurreizen. Lex is van huis uit bioloog en woonde ooit twee jaar in de outback van Namibië, waar hij een safari camp opbouwde aan de Fish River Canyon. ‘’Nieuwsgierigheid naar de wereld mijn drijfveer. Waar ik ook ben, ik wil altijd dingen weten, mensen ontmoeten en in beweging zijn. Uiteindelijk draait reizen vaak om reflectie en romantiek.” Lex houdt van veel soorten buitensport, natuur, beesten en planten, een beetje geologie, een vleugje geschiedenis, talen, lekker eten en natuurlijk van reizen, verhalen maken en fotograferen.

Image

Lindsey van Loon

Met haar hoofd in de wolken en haar voeten op onbekend terrein, ontdekt Lindsey van Loon als reisjournalist en verslaggever de wereld. Deze avonturier reist het liefst met backpack en zonder plan, wat vaak hilarische situaties en bijzondere ontmoetingen oplevert.

Haar eerste meerdaagse wandeling was een ongetrainde tocht naar Mount Everest Basecamp. Ze redt spinnen uit smoezelige hotelkamers, maar weigert afritsbroeken te dragen. Kan navigeren als een man, maar vraagt liever de weg aan een local. Naast het schrijven van reisblogs, documenteert Lindsey haar reizende leven door te vloggen en te fotograferen.

Image

Jeroen Jazet

Jeroen Jazet is fotograaf, filmer en docent fotografie. Sinds 2008 is hij Outdoor instructeur voor SNP in Spanje, IJsland, Italië, Schotland en Alaska. Ook schrijft hij veel voor fotomagazines P|f en Zoom.nl. De combinatie theorie-praktijk vindt hij geweldig. ``Je kunt gedurende een week fotograferen veel persoonlijke begeleiding geven en de diepte in met de deelnemers”. Omdat hij veel commercieel portret –en reclamewerk maakt, vindt hij het heerlijk om als vrij werk verstilde landschappen en verlaten plekken te fotograferen.
Image

Gert Nieuwboer

Gert is directeur bij SNP, al noemt hij zichzelf liever ‘chef Reizen’. Als afgestudeerd bioloog meldde hij zich in 1986 bij SNP en leidde tal van avontuurlijke reizen naar o.a. Zweeds Lapland, Yukon, Toscane, Abruzzen, Sicilië en Turkije.

Reizen is zijn passie, de natuur zijn inspiratie en schrijven zijn hobby, een ideale mix voor een ‘travelblogger’. Ieder jaar gaat Gert voor SNP op pad om een bestemming te ontdekken of een nieuwe reis te ontwerpen en zal zeker op ‘Verleg je horizon’ hier verslag van doen.

Image

Matthijs Meeuwsen

Kamperen tussen de ezelspinguïns op Antarctica, kajakken langs kliffen vol muskusossen in Noordoost-Groenland of gewoon met hond Lola op de supplank in zijn Den Haag. De mooiste (reis)herinneringen van journalist Matthijs Meeuwsen hebben dikwijls één ding gemeen: bijzondere beesten. Het allerliefst schrijft hij over de stille helden van het dierenrijk. De soorten die te lelijk, vreemd of onbekend zijn om het tot kinderboeken en kalenders te schoppen. “Ik ben de eenmansfanclub van het vingerdier en de pangolin.”
Salzburgerland

Coen Weesjes

Onze reporter in Oostenrijk! Coen woont al sinds 2003 in Filzmoos, een bergdorpje aan de voet van de Bischofsmütze en Dachstein in het Salzburgerland.

Hij maakte van zijn hobby zijn beroep en werkt er als bergwandelgids, fotograaf en skileraar en richtte daarnaast samen met een vriend een outdoorcentrum op. Hij kent het Salzburgerland als zijn broekzak.

Gijs Loning

Gijs Loning

Op de lagere school zei zijn leraar het al: ‘Gijs is geen binnen mens’. Niet zo gek, want zijn jeugd heeft hij doorgebracht op het strand en in de woestijn van Dubai, de Verenigde Arabische Emiraten. Gijs kreeg een paar uur per dag les van zijn moeder, daarna ging hij crossen op z'n BMX-je, vissen op zee of op zoek naar woestijnratjes achter het huis. Vanwege de warmte gingen de familie Loning in de zomermaanden terug naar Nederland. Een paar dagen familiebezoek en dan snel met de lelijke eend naar Frankrijk. In Dubai leerde hij de natuur kennen; in Frankrijk de liefde voor het kamperen. Fikkie stoken, de sterrenhemel verkennen en heel veel wandelen en klimmen.
Joris Verbeure

Joris Verbeure

Met de regelmaat van een klok gaat Joris op pad, gestuwd door een niet uit te roeien reismicrobe. Reizen en schrijven gaan altijd hand in hand. Dat resulteert in reportages, verhalen, reisgidsen. Vandaag ligt de nadruk op fiets- en wandeltochten, ook wel citytrips, met liefde voor de natuur en met een knipoog naar verantwoord en duurzaam reizen.
Sri Lanka rondreis

Frank Maas

Frank werkt als productmanager bij SNP Natuurreizen waar hij verantwoordelijk is voor alle reizen naar Noord-Amerika en Zuidoost-Azië. Hij maakte in de afgelopen 25 jaar vele duizenden kilometers als gids en verkenner, te voet en per kano door ongerepte wildernissen. Maar een authentieke roadtrip gaat er ook in als gesneden koek.
Frank probeerde als kind al op zaterdagmiddag met vriendjes in het bos te verdwalen, wat steeds moeilijker werd. Ook nu als volwassen kind neemt hij liever een onbekende omweg dan dezelfde weg terug. Aanjager van dit alles zijn volgens Frank zijn zwerfgenen, die van iedere Homo sapiens weer een Neanderthaler maakt. En dat is positief bedoeld!
Image

Patricia Hengeveld

Buskruit, stoepranden, rolschaatsen of hutten bouwen, Patricia was als kind al veel liever buiten dan binnen. Reist tegenwoordig graag met een rugzak naar verre oorden. Geniet van een wandeling in de Indiase Himalaya en een fietstochtje in Vietnam, duikt graag in de stadse drukte van Amsterdam of Berlijn, maar gaat ook net zo lief een weekend naar de Wadden of te voet de Nijmeegse Ooijpolder in.

Patricia werkt als marketeer bij SNP Natuurreizen, houdt van wandelen, fietsen, schrijven, fotograferen, koken, yoga èn tuinieren op haar balkon.

Nicole van den Bosch

Nicole van den Bosch

Reizen zit bij Nicole echt in het bloed. Direct na haar toeristische opleiding was ze jarenlang werkzaam als standplaats hostess. Na een prachtig buitenland avontuur ging zij terug in Nederland aan de slag bij verschillende reisorganisaties. In 2014 besloot Nicole dat het tijd werd voor wat nieuws en werd zij co-owner van het productiehuis Justcurious. Samen met haar collega’s maakt ze bewegende content, o.a. video’s voor de reiswereld. Daarnaast geeft zij ook nog een dag in de week les bij Inholland en deelt ze haar ervaring met studenten.
Minimaal 1 maand per jaar pakt ze haar rugzak en reist ze volledig back to basic naar een inspirerend land. Hier laat ze zich onderdompelen in de nieuwe cultuur en kijkt ze uit naar bijzondere ontmoetingen met local people.
Image

Jos en Patricia

Jos en Patricia genieten al jaren van de meest uiteenlopende vakantiebestemmingen, maar zijn in april 2017 begonnen aan hun grote droom; een wereldreis over alle continenten. Gewapend met een camera en een paar wandelschoenen verkennen ze de wereld en voelen zich helemaal in hun element in de diverse culturen, de afwisselende natuur en de leuke mensen die ze ontmoeten. Hun motto: let op de details, dan gaat de tijd veel langzamer.
Image

Loes en Lieke

Tweelingzusjes en reisbloggers Loes en Lieke delen een grote passie: reizen. Het liefst zo veel mogelijk. Ze zijn nog niet geland van de ene reis, of de andere reis staat alweer op de planning. Lieke heeft tijdens haar studie in Amerika het reisvirus te pakken gekregen. Onder andere twee roadtrips in USA, verschillende reisjes in Europa en een rondreis door Vietnam volgden. Na Amerika, Cuba en de Balkan was de volgende logische stap voor Loes: een half jaar backpacken door Australië, Nieuw-Zeeland en Azië.

Hun ultieme gevoel van vrijheid? Het maken van een roadtrip. Ultiem geluksmoment? Kamperen midden in de natuur, genietend van de heldere sterrenhemel bij een zelfgemaakt kampvuurtje. Met beiden een liefde voor fotografie en schrijven leggen ze graag hun ervaringen vast op Verleg je horizon.