Tolmin

Wandelen door de Tolmin kloof

Bijna hadden we Tolmin overgeslagen. Bijna. Mattija en Anja kenden het niet of nauwelijks en haalden er onverschillig hun schouders voor op. Er zijn mooiere plekken te verzinnen in Slovenië, vonden zij. We slaan hun advies eigenwijs in de wind en rijden toch richting de kloof. Het is eind van de middag als we er aankomen, het begint al wat te schemeren.

Tolmin

Filewandelen

We overnachten op de grote parkeerplaats van het busstation in het dorpje Zatolmin. De volgende morgen rijden we in alle vroegte naar de parkeerplaats van de Tolmin kloof, pal tegenover de entree. Op Tripadvisor lazen we reviews dat je ’s zomers de hele wandeling in een file loopt, zo druk schijnt het er dan te zijn. We kunnen ons geluk dus niet op als we zien dat we nu eind januari de enige bezoekers zijn.

Via een breed wandelpad dalen we af, de diepe kloof in. Zo nu en dan spieken we alvast door de mosgroene begroeiing naar beneden en vangen een glimp op van het kraakheldere water. Spetter is ook door het dolle heen, want én wandelen én water. Hij holt naar beneden, terwijl hij zo nu en dan stopt en omkijkt. ‘Kom dan, opschieten!’ lijkt hij ons te willen zeggen. We lopen in een rap tempo naar beneden.

Fotogeniek

Tolmin

Wauw, wat is het hier mooi! Een avontuurlijke wandeling is het niet, daarvoor zijn de paden en bruggetjes te mooi aangelegd en onderhouden. Maar dat kan ons niets schelen. We genieten van de watervallen en stroompjes en nemen ruim te tijd om lekker veel foto’s te maken. Want wat een fotogeniek stukje Slovenië is dit!

Opgetogen wandelen we terug naar onze camper. Het is maar goed dat we niet naar Mattija en Anja hebben geluisterd en ons eigen plan hebben getrokken. Dit stukje natuurschoon hadden we voor geen goud willen missen.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven