6 tips om ook op reis aan yoga te doen

Ga je altijd braaf naar je wekelijkse yogalessen, maar lukt het maar niet om ook op reis je matje op te zoeken? Met deze tips ga jij helemaal yoga-proof op vakantie.

  1. Ochtendritueel

‘ Een goede voorbereiding is….’  juist! Wil je slagen in je goede voornemen? Maak dan voordat je op reis gaat een gewoonte van yoga. Je kan de houdingen bijvoorbeeld opnemen in je dagelijkse ochtendroutine. Ik vind het zelf erg fijn om ’s morgens vroeg meteen met yoga te beginnen. Ik zet de wekker iets eerder en plan 30 minuten asana’s in die ik afsluit met een korte meditatie. Daarna spring ik lekker onder de douche, eet ik mijn ontbijt en begin ik fris en fruitig aan de dag. Hoe langer je dit van tevoren doet, hoe meer yoga een goede gewoonte wordt (wat overigens sowieso een goed idee is ook al ga je niet op reis). Dat helpt je straks om dagelijks je matje op te zoeken. Je zal merken dat je ernaar uitkijkt en dat je het zelfs mist als je een keer een dag overslaat.

  1. Deel je intentie met je reismaatje

Ga je samen met iemand op reis, zorg er dan voor dat diegene op de hoogte is van jouw goede voornemens. Hoe fijn is het dat iemand je daarin steunt en je er af en toe aan kan herinneren? Wie weet kun jij je reismaatje enthousiasmeren om mee te doen en maak je er samen een fijn ochtendritueel van. Win-win-situatie dus.

  1. Yoga over de grens

Zoek vooraf op of er yogastudio’s zijn op jouw vakantiebestemming en informeer alvast of je een les mag volgen. Niets leuker dan eventuele verschillen in yogabeleving te ervaren. Zijn de Nederlandse yogi’s nou zoveel anders dan die in Spanje, USA, Thailand, Kroatië of Turkije? Door verschillende lessen te volgen en met andere yogi’s ervaringen uit te wisselen, zal je zien dat je eigen blik op yoga verruimt en verrijkt. Ik volgde in het Portugese een Vinyasa Flow les en deed er voor het eerst aan Aerial yoga. Hoe dat was, lees je hier.

  1. Online yogi’s

Geen yogastudio in de buurt? Ook online zijn er veel leuke lessen te volgen. Kijk op Youtube maar eens naar Yoga with Adriene of de fijne Yin yogalessen van Kassandra. Je kan van tevoren ook een abonnement nemen op Yoga TV van Yoga Magazine. Voor ongeveer 3 euro per maand heb je toegang tot heel veel verschillende lessen en kun je yoga doen wanneer het jou uitkomt.

  1. Daag jezelf uit

Eindelijk mag je ego hier een rol spelen. Kies voordat je op reis gaat een houding uit die je nog niet beheerst en die je graag onder de knie wil krijgen. Maak voor jezelf, in overleg met je vaste yogadocent, een klein stappenplan hoe je hier verantwoord naar toe kan werken. Wat in het dagelijks leven niet lukt, krijgt op reis misschien extra tijd en ruimte.

  1. Travel props

Als je denkt dat je nu veel extra yogaspul mee moet slepen, dan heb je het mis. Er zijn handige props die niet al te zwaar zijn en die prima in je duffel of backpack passen. Er zijn lichtgewicht yogamatjes, kleine meditatiekussens en sneldrogende handdoeken te koop. Niet alleen ideaal voor op reis, maar ook voor een fijne yogales in het park of op het strand.

 

 

 

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top