5 redenen om met een camper op reis te gaan

Het was ergens in het Poolse luchtruim. Marc en ik waren onderweg naar huis van een citytrip Gdansk toen we de knoop doorhakten. Een jaar lang samen op reis om het ultieme gevoel van vrijheid te ervaren.

Na maanden van voorbereiding is het binnenkort zover en stappen we eindelijk in onze camper. Veel mensen vragen ons waarom we juist die keuze hebben gemaakt en ik merk dat het reizen per camper ten onrechte een oubollig imago heeft. Vijf redenen waarom een campervakantie zo ideaal is.

  1. Spetter

OK, we wilden dus gaan reizen, maar dan wel met z’n drieën. Geen haar op ons hoofd dacht eraan om onze hond achter te laten. Een camper was wat ons betreft de enige logische keuze. Het enthousiasme was in eerste instantie bij flatcoat Spetter ver te zoeken en de oefen kampeerweekenden waren een doorslaand succes. Maar na de nodige aanpassingen in de camper heeft hij (gelukkig) zijn draai gevonden en gaat hij gezellig met ons mee. Samen uit samen thuis!

  1. Je huis op wielen

Een tweepersoonsbed, toilet, douche, zithoek en keuken met oven. Een camper is van alle gemakken voorzien. Een appartement in het klein, maar dan zonder het gezoek naar een hotelkamer.

  1. Kamperen op de mooiste plekjes

Omdat je rondrijdt in je eigen huis, kun je ook je slaapplaats zelf uitkiezen. Ontbijten met uitzicht op zee? Geen probleem. Liever hoog de in bergen? Rij er maar naar toe. Er zijn zoveel mooie camperplaatsen te vinden. Rust en Instagram-waardige foto’s gegarandeerd. En met een (vouw)fiets zit je binnen no-time op dat leuke terrasje in die Spaanse stad.

  1. Vrijheid blijheid

En dat levert je dus zeker weten dat Zwitserleven gevoel op. Je bepaalt je eigen route en je hoeft met niemand rekening te houden. Wil je ergens langer blijven? Dat kan. Omdat je van tevoren niets hoeft vast te leggen, zit je dus ook niet vast aan een planning. Hoe vrij wil je zijn?

  1. Gezelligheid

Met de auto op vakantie gaan vind ik ontzettend leuk. Broodjes met gebakken ei, een thermoskan koffie, wat lekkernijtjes voor onderweg. Kneuterigheid ten top, maar oh zo gezellig. De vakantie begint zodra je jouw straat uitrijdt en stopt op het moment dat je je camper weer je oprit op rijdt.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top