Tarifa

Thuis in Tarifa

Het meest zuidelijke puntje van Europa. Alleen dat gegeven is al reden genoeg om een bezoek te brengen aan het Spaanse Tarifa. Als je er op het strand uitkijkt over zee, heb je het gevoel dat je de kustlijn van Marokko met het topje van je wijsvinger kan aanraken. Zo dichtbij is het Afrikaanse continent.

Tarifa

Strand

Omdat de wind het er zelden laat afweten wemelt het er van de kitesurfers. In hun camperbusjes wachten ze ongeduldig op de juiste windsnelheid en haasten zich vervolgens met rugzak en board over de boulevard naar het strand. Niet veel later dansen hun gekleurde schermen vrolijk boven de zee. Ook wij genieten van het spel van water en wind. We wandelen over het kilometer lange strand, Spetter raust in het zand en zwemt dat het een lieve lust is en we zoeken mooie schelpen in de branding. Met rode konen van de zon zitten we ’s avonds in onze camper.

Tarifa

Sfeer

Niet alleen het strand biedt vermaak. Het oude centrum van Tarifa barst van de leuke boetiekjes, gezellige koffiebars en sfeervolle restaurants. Ook in december is het levendig op straat met een gezellige mix van locals, surfers, dagjesmensen en reizigers die vanaf de haven van Tarifa de oversteek maken naar Marokko. De rood-wit-groene kerstversiering hangt hoog boven de straten en de etalages zijn uitbundig versierd in de aanloop naar een Feliz Navidad.

Tarifa

Spijkertjes

In bar Almedina wonen we een flamenco avond bij. Op kleine krukjes zitten we met onze neus op de danseres. Het geluid van de spijkertjes in haar schoenen op de houten plaat gaat door merg en been, het vuur spuwt uit haar ogen en de stroken van haar rok wapperen woest door de ruimte. Ademloos volgen we haar bewegingen op het ritme van de gitarist en de zanger. Naast een Canadees stel en een Amerikaanse jongen zijn wij de enige vreemde eenden in de bijt. De rest van de kroeg zit tjokvol Spanjaarden. Er wordt meegeklapt en meegeneuried. Als je het woord passie in beelden zou willen duiden, dan is dit het beste voorbeeld.

Thuis

Aan ons verblijf in Tarifa komt een abrupt einde als onze koelkast het begeeft. Na een week  moeten we onze reis voortzetten naar een stad die ik eerlijk gezegd niet dacht te bezoeken: Marbella. Hier zit een officiële dealer die ons probleem hopelijk snel kan verhelpen.

Is Tarifa de mooiste plek die we hebben bezocht? Absoluut niet. Maar er is iets met de sfeer waardoor we ons er onmiddellijk thuis voelen. Het gekke is dat ik zonder blikken of blozen huis en haard heb achter gelaten om op reis te gaan en dat ik hier in Tarifa moeite heb om onze camperplaats te verlaten. Een parkeerplaats aan zee, ons tijdelijk thuis in Tarifa!

Tarifa

Instagram
Twitter
Facebook
LINKEDIN

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top