Porto

Populair in Porto

Voor ons bezoek aan Porto besluiten we te overnachten in het nabijgelegen Vila Nova de Gaia.

De eerste camping die we bij aankomst bezoeken stelt als eis dat we Spetter op het kampeerterrein een muilkorf om doen. Die regel hebben ze vast opgesteld na een vervelend incident, maar wij bedanken voor de eer en rijden door naar de volgende camping. We vinden camping Orbitur Canidela pal aan het Pedras de Amarelas strand. Wij blij én Spetter blij.

Fotomodel

Vila Nova de Gaia is een prima uitvalsbasis om Porto te ontdekken. Vanaf de camping stap je zo op de houten vlonder die je in ongeveer 8 kilometer naar de havenstad voert. Helaas voor ons is het weer bar en boos. We laten ons drieën met een taxi afzetten in het hart van de stad. Vriendelijke chauffeur Miguèl is dol op Spetter en hij is niet de enige. Wanneer we door Porto wandelen is het vooral onze Spetter die alle aandacht krijgt. Hij gedraagt zich voorbeeldig en luistert zo goed dat het mensen opvalt. Portugezen én toeristen vragen ons of ze Spetter mogen aaien en fotograferen. Bij ons favoriete lunchcafé bieden de serveersters zelfs aan om op hem te passen, zodat Marc en ik een porthuis kunnen bezoeken. We weten natuurlijk zelf ook wel dat we enorm met onze lieve flatcoat boffen, maar dit hebben we nog nooit meegemaakt.

Prachtig Porto

Ook met slecht weer vermaken we ons prima in Porto. Op een kaart stippelen we een wandelroute uit langs de verschillende highlights en als het regent zoeken we gauw een schuilplaats op voor een kopje koffie mét een pastel de nata. Zo zien we ongemerkt toch aardig wat van de stad. Je raakt niet uitgekeken, de kerken met de adembenemende mozaïeken (azulejos) gevels, de porto-boten op de rivier de Douro, de kleurige huizen in het oude Ribeira, de imposante Ponte Dom Luís I, het prachtige treinstation São Bento, en.. en.. en.. Er is bijna teveel moois! Bij Livraria Lello & Irmão, de mooiste boekwinkel die ik ooit zag, trotseer ik de vele Harry Potter fans en koop ik tijdens Halloween een griezelboek. Ik kan mijn geluk niet op!

Helaas blijven de weersvoorspellingen slecht, dus na drie heerlijke dagen in Porto rijden we verder naar het zuiden. Maar één ding is zeker, Porto smaakt naar meer!

Instagram
Twitter
Facebook
LINKEDIN

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top